Harry’s Spot

 

In Memoriam arak 15-03-2001 tot 20-05-2011

Algemeen

Eind september 2001 werd ik geattendeerd op een foto van een jonge Duitse Herder. Ik heb contact gezocht en er werd bij gezegd dat de hond dringend weg moest. De redenen wil ik hier niet opnoemen maar die waren niet fijn om te horen. We besloten een kijkje te gaan nemen.                                                         Arak 4 maanden oud foto van advertentie


Na het zien van Arak besloten we meteen om hem mee te nemen en bij ons een thuis te bieden.


Thuis gekomen bleek Arak enorm angstig te zijn en niet zindelijk. Hij was het duidelijk ook niet gewend om te worden uitgelaten.

We zijn ongeveer een jaar bezig geweest en met veel geduld waren we samen weer in staat om flinke wandelingen te maken en deed Arak ook niets meer thuis.                                                                      Arak, nadat hij anderhalve maand bij ons was.


In zijn derde levensjaar kreeg Arak een enorme terugslag. Hij liet alles in huis lopen zonder duidelijke aanleiding. We zijn weer met veel geduld aan het werk geweest en ook werd de dierenarts er bij gehaald (niet voor het eerst). Ook hij kon niets vinden. Na een jaar waren we bijna zover dat we het op wilden geven en Arak was ineens weer de oude.


Hij was een geweldige hond voor ons en voor iedereen om ons heen. Vriendelijk, lief en bijna altijd vrolijk. We hebben intens van hem genoten.Arak met rebel een Fox terrier. Is ook overleden.                   Arak met de kippen bij een vakantieadres op Texel.


Arak ging steeds slechter lopen op zijn 7e. Hij had in ieder geval HD, wat we al wisten. Dit werd steeds erger en daar kwam nog eens Artrose bovenop. Na van alles geprobeerd te hebben, hebben we er uiteindelijk een Fysiotherapeute bijgehaald die ook weinig kon doen maar met het advies kwam om het eens met Hydrotherapie te proberen.


We hebben uiteindelijk een afspraak met Monique van Weeren gemaakt van Momodogs in Aalten. http://www.momodogs.nl.  We waren beiden best wel sceptisch maar na een half jaar was Arak al weer aan een wandeling van een half uur toe. Ongelooflijk, Monique bedankt!Een paar maanden geleden vonden we bloed in zijn urine en na de nodige onderzoeken, foto’s en echo’s zou het volgens de dierenarts om een poliep in zijn blaas gaan. We hebben besloten in overleg om Arak op 18 mei te laten opereren. Deze operatie was echter zo zwaar dat Arak op vrijdag na de operatie is overleden.


Arak je was een fantastische hond en we missen je nog elke dag.